Välkommen till min sida

 

Startsida
    Fritidsintresse
    Vad jag sysslat med


Klippans Kulturreservat

Carlstens fyr

Pater Noster

Gamla kort

Min Forum-sida

Skicka feedback

Skriv i min gästbok

Skriv i min gästmapp
Free Guestmap from Bravenet.com

Du är besökare

sedan 2 mars 2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad jag sysslat med

Har tidigare arbetat med industrimaskiner, entreprenadmaskiner och med transporter på landsväg, både in- och utrikes.

Arbetade i kvällsverksamheten (Maj -92 till maj 02) på något som från början var tänkt att bli ett skoldaghem på Lindevi i Lindome. Det är för ungdomar i åldersklass 7 - 9 som av olika anledningar inte klarar vanlig skola. Numera är kvällsverksamheten och skolan skilda åt. I kvällsverksamheten finns nu bara motor och folkrace kvar. Tidigare fanns även aktiviteter som musik, drama och teater. Efter drygt 10 år i verksamheten  gick jag tillbaka till transporter på landsväg. Har nu gått i pension, och flyttat till Tenerife. Tiden på Lindevi var mycket intressant och lärorik.

Det var i motor och folkraceverksamheten som jag arbetade. Ungdomarna sysselsätts med att bygga upp sina egna folkracebilar från grunden. Bilarna är från början skrotbilar som verksamheten får köpa, där all brännbar inredning plockas ut och rost lagas upp, som kan vara rätt mycket arbete, en säkerhetsbur, en stol och ett fyrpunktsbälte monteras in.
Folkrace tillhör idag en av dom billigaste bilsporterna, där ägaren av bilen måste kunna sälja den för 4.500 kronor, utanstol och bälte som räknas som personlig utrustning.
Verksamheten hade en lugnande effekt på ungdomarna och dom får lära sig att ta hänsyn till varandra, som kan vara väl så svårt ibland. Och att ha tålamod som kanske är det svåraste. Denna verksamhet ville Mölndals kommun lägga ner första gången årsskiftet 1998-99. Protesterna från föräldrar och ungdomar blev för stort för kommunen, så verksamheten får nu vara kvar till årsskiftet 2001-02. Den övriga kvällsverksamheten (musik drama och teater) stängdes sommaren 1998. Trycket blev stort från både massmedia och politikerna. Flera uppsägningar har kommit under tiden men sommaren 2003 kom den sista uppsägningen av verksamheten. Denna gången fick verksamheten vara kvar till den 30 september 2004, då verksamheten slutligen stängdes.

Första helgen i juni månad (skolavslutningshelgen), mellan 1995 och 1999, var verksamheten tillsammans med fyra andra ungdomsprojekt, från Eskilstuna i nordost, Trollhättan och Uddevalla i nordväst, Jönköping i sydost och Mölndal i sydväst, och ibland också från Norge, samlats på Falköpings Motorstadium, där ungdomarna fått träna så mycket folkrace dom har orkat med, under tre dagar under ordnade former. Det förekommer även annan aktivitet som bland annat genomgång av regler för folkracetävlingar. För att kunna vara med i detta arrangemang fick vi hjälp av Lions i Kållered och Lindome, samt Mölndals kommun, som vi samtidigt passar på att tackar. År 2000 blev det ingen projektträff, men den kom igång igen 2001 till 2004 på Borås MK:s Motorstadion i Viskafors. Närvarande var ett nytt projekt från Mölnlycke FK.

 

 


© Copyright 2004-2009 Morgan Lundberg
senast uppdaterad den 12 nov 2009